Αυτή η εννότητα συντάχθηκε από το Γιάννο Θεοδωρίδη συλλέγοντας τις κύριες δημοσιεύσεις που βγήκαν μετά το θάνατο του Μένη.

Αντίο Μένη μου γραμμένο από την αδερφή του Άντα Ψαρρά.

Από τους συνεργάτες του στον Καρπό.

Αποθηκευμένη σελίδα και εδώ για αρχειακούς λόγους.

Menis Theodoridis

“Ως οπτικοακουστική έκφραση στη σχολική πράξη”, από τη Μαρία Α. Δρακάκη, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων – Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Μουσείου Σχολικής Ζωής.

Αποθηκευμένη σελίδα και εδώ για αρχειακούς λόγους.

“Η Συμβολή του Μένη Θεοδωρίδη στη Θεμελίωση της Οπτικοακουστικής Παιδείας στην Ελλάδα: Μια πρώτη Απόπειρα Αποτίμησης, Μια Μαρτυρία, Μια Πρώτη Αναγνώριση”, από το Βασίλη Κοσμόπουλο, σκηνοθέτη στο 1ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο: Οπτικοακουστικός & Κινηματογραφικός Γραμματισμός που έγινε 29 Μαρτίου 2024 στα Χανιά υπό την αιγίδα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Ο τόμος του συνεδρίου και εδώ για αρχειακούς λόγους.

Δημοσιεύσεις και σχόλια στο Facebook

ΜΕΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ Οι συντελεστές και οι συνεργάτες του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους...

Posted by Olympia International Film Festival for Children and Young People on Wednesday, June 30, 2021

Μένης Θεοδωρίδης , σκηνοθέτης και εκπαιδευτής νέων στα οπτικοακουστικά ! Εμπνευστής του προγράμματος Μελίνα "Παμε σινεμά" και προιστάμενος των παιδικων εκπομπων της Ερτ2 . Απο τους ελάχιστους που πίστευε στην εκπαίδευση μεσω της τηλεόρασης , μου εμαθε πως να σχεδιαζω παιδικες εκπομπές για τις τέχνες . Θα μου λείψει η δυνατή φωνή του και το χιούμορ του , το ηθος του οι γνώσεις του , η ευγένεια και το γέλιο του . Αναπαύσου εν ειρήνη φίλε Μένη .

Posted by Pandora Mouriki on Wednesday, June 30, 2021

ΜΕΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ (1949-2021) Αντίο... Και μην ξεχάσεις την τσάντα με τα prospectus, μπορεί να σού χρειαστούν...

Posted by Δημήτρης Σοφιανόπουλος on Wednesday, June 30, 2021

Αποσπάματα παρουσιάσεών του

Πρόλογος για την απονομή βραβείων της δράσης “Η Δική μας Γνώμη”

Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, ‘Ερευνας και Θρησκευμάτων (Αν. Παπανδρέου 37 Α) η τελετή λήξης και η απονομή των βραβείων στους μαθητές που πήραν μέρος στην πανελλαδική μαθητική δράση η «δική μας γνώμη!» και στον διαγωνισμό γραπτής κριτικής που διοργάνωσε το Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων & Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας ΚΑΡΠΟΣ και η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, ‘Ερευνας και Θρησκευμάτων με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Οι….. 50 αποχρώσεις της κινηματογραφικής αφήγησης

Ο Καρπός διοργάνωσε την Διημερίδα για την Κινηματογραφική Παιδεία μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Film Education from framework to impact στις 9 & 10 Οκτωβρίου.

Πώς η χρήση των εκφραστικών μέσων του κινηματογράφου οδηγεί στη δημιουργία εντελώς διαφορετικών τρόπων αφήγησης της ίδιας ιστορίας. Η σύγκριση ταινιών ως σημαντικό εργαλείο κινηματογραφικής εκπαίδευσης για εκπαιδευτικούς που δεν έχουν εξειδικευμένες γνώσεις κινηματογράφου.

Eργαστήριο και συζήτηση για την οπτικοακουστική παιδεία

Κυριακή 06 Απριλίου 2014 – Δευτέρα 07 Απριλίου 2014
Βιντεοσκοπημένη συζήτηση: «Δημιουργώντας εικόνες και ήχους μέσα και έξω από την σχολική αίθουσα».

Η συζήτηση και οι διαφάνειες είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο του Ιδρύματος Μποδοσάκη BLOD.