(από τη συλλογή, Ιστορίες του κυρίου Ντακ)

 

Το όχημα της τριτοβάθμιας

 Ο κ. Ντακ ήταν εξαιρετικά τακτικός στα θέματα του αυτοκινήτου του. Πραγματοποιούσε σχολαστικά όλα τα προβλεπόμενα σέρβις και, όσο το επέτρεπαν τα στριμωγμένα του οικονομικά, αντικαθιστούσε κάθε φθαρμένο εξάρτημα. Μα τελευταίως το δωδεκάχρονο αμάξι του έδειχνε κουρασμένο. Τα λάστιχα είχαν κλείσει τέσσερα χρόνια και η μπαταρία τρία. Ένα επιπόλαιο τρακάρισμα είχε στολίσει την πίσω δεξιά πόρτα με ένα μικρό βούλιαγμα ενώ το πίσω αριστερό στοπ και το φλας είχαν πάψει να λειτουργούν.

-Μικροπράγματα! έλεγε και ξανάλεγε προσπαθώντας να ξεπεράσει τις ενοχές του. Προσέχω να μη φρενάρω απότομα και, όταν είναι να στρίψω, βγάζω το χέρι μου για να μην αιφνιδιαστούν οι πίσω. Μόλις μου έρθουν κάποια αναδρομικά που έχω να παίρνω, όλα θα τακτοποιηθούν.

Αλλά τα αναδρομικά αργούσαν…

Στο μεταξύ, στην τηλεόραση, κάποιος Βερέμης, ειδικός μηχανικός, ήταν έξαλλος με τους αμελείς ιδιοκτήτες αυτοκινήτων:

-Τα φθαρμένα εξαρτήματα προκαλούν σοβαρά ατυχήματα ακόμη και στις χαμηλές  ταχύτητες, προειδοποιούσε αυστηρά. Οι πλημμελείς προειδοποιητικές ενδείξεις στοπ και στροφής αποτελούν δημόσιο κίνδυνο.

Δίκιο είχε ο άνθρωπος μα το ύφος του …πρόδιδε και κάποιο κόλλημα:

-Τέτοιου είδους αυτοκίνητα θα πρέπει να κατάσχονται και οι άδειές τους να ανακαλούνται! 

Φαίνεται λοιπόν πως κάποιοι είχαν ήδη έτοιμα τα σχέδιά τους και πως οι φωνές του οργίλου ειδικού έδωσαν το απαραίτητο πάτημα. Μέσα στο μήνα έγιναν από την Τροχαία επιχειρήσεις-σκούπες και όποιο όχημα εμφάνιζε τέτοιες σοβαρές ελλείψεις οδηγούνταν σε υποχρεωτικό σέρβις. Ο ιδιοκτήτης του μπορούσε να το πάρει πίσω, μόνον αφού εξοφλούσε τη δαπάνη του σέρβις. Η εταιρεία πάλι που αναλάμβανε το σέρβις επιδοτούνταν γερά από το κράτος “…για να αντιμετωπίζει τη συντήρηση των παλαιών αυτοκινήτων και να παραδίδει τα οχήματα συμφώνως προς τις απαιτούμενες προδιαγραφές”.

 Έτσι, το αυτοκίνητο του κ. Ντακ ακολούθησε υποχρεωτικά τα κατά το νόμο προβλεπόμενα:

το εξουσιοδοτημένο συνεργείο κατέβασε τον κινητήρα, αντικατέστησε τον κεντρικό ιμάντα χρονισμού και αντικατέστησε το δίσκο και το πλατό του συμπλέκτη. Εργασίες δηλαδή υψηλού κόστους. Αλλάχτηκαν και τα λαμπάκια του στοπ και του φλας. Το δελτίο καταλληλότητας που εκδόθηκε ανέφερε πως το βούλιαγμα της πόρτας δεν χρειαζόταν επισκευή, καθώς δεν δημιουργούσε προβλήματα για την ασφαλή οδήγηση. Για λάστιχα και μπαταρία, ούτε κουβέντα! Παρέμειναν ως είχαν αλλά ο κ. Ντακ, έτσι κι αλλιώς, αδυνατούσε να εξοφλήσει το σέρβις και να παραλάβει το αυτοκίνητό του.

Στο τέλος της χρονιάς, η τηλεόραση έδειξε τη βράβευση της εξουσιοδοτημένης εταιρείας με το μεγάλο βραβείο επιχειρηματικότητας συνοδευόμενο από ειδικό μπόνους. Μάλιστα ο κ. Βερέμης εκφώνησε τον πανηγυρικό της τελετής καταλήγοντας:

-Επιτέλους μπήκε κάποια τάξη. Φρένο στην αυθαιρεσία των αμελών οδηγών!

 

VALTINESQUE

 Σεβαστέ μου πατέρα,

ελπίζω να είστε όλοι καλά. Χάρηκα με το γράμμα σας για τη Ζαχαρούλα και το Μιχάλη. Ήταν πάντα τίμιο παιδί ο Μιχάλης και δουλευταράς. Αν όλα προχωρήσουν, η Ζαχαρούλα μας θα είναι σε καλά χέρια. Τους πήρα και κάποιο μικρό δώρο και σας το στέλνω με το πρακτορείο. Μόνο πες της να μην το βάλει στον ήλιο ή κοντά σε σόμπα. Εδώ η δουλειά πότε κλαίει πότε γελάει. Το αφεντικό μου έχει δυο μήνες να με πληρώσει και μερικές φορές αναγκάζομαι να του τσοντάρω κάνα τάλιρο για τη βενζίνη του τρίκυκλου. Βλέπεις αν το αράξουμε δεν θα ‘χει λόγο να με κρατήσει. Είναι όμως καλός άνθρωπος και δεν θα μου φάει τα χρωστούμενα. Από χτες η έγνοια μας είναι στο συνεργείο της Τροχαίας. Κάποιος Βερέμης Νικόλαος μηχανικός στο Υπουργείο έβγαλε λέει διαταγή να ελέγχονται όλα τα τρίκυκλα για φθορές και βλάβες και να παραπέμπονται σε υποχρεωτικό σέρβις. Για να λέμε την αλήθεια το δικό μας ήθελε λάστιχα. Αυτά που έχει είχαν φάει τα ψωμιά τους και γλίστραγαν κάπου κάπου. Δεν θέλω να σας κουράζω πατέρα με τα δικά μου εδώ μα αξίζει να ακούσετε τι μας έκαναν στη Τροχαία για να καταλάβετε σε τι καιρούς ζούμε. Στο σέρβις αντί για λάστιχα κάποιοι προφεσόροι έβγαλαν γνωμάτευση πως έπρεπε να αλλαχτεί το σασμάν. Στην τιμή μου πατέρα οι ταχύτητες δεν παρουσίαζαν το παραμικρό. Μας φόρτωσαν έτσι δαπάνη για το καινούργιο σασμάν και για τα λάστιχα ούτε που νοιάστηκαν. Βγήκε και πιστοποιητικό καταλληλότητας με φαρδιά πλατειά την υπογραφή του κυρίου Βερέμη. Άξιος ο μισθός του που έλεγε και ο παπά-Χαράλαμπος. Τι άλλο να πεις; Σας φιλώ όλους σταυρωτά και ελπίζω κατά τη Λαμπρή να σας δω από κοντά.

Ανέστης.

 

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ:

Ο Θάνος Βερέμης κακώς στρατεύτηκε στην προσπάθεια του Αρβανιτόπουλου να ελέγξει και υποβαθμίσει τα Πανεπιστήμια προς όφελος ιδιωτών επιχειρηματιών. Πρόσφερε ένα ‘οργίλο’ άλλοθι στηλιτεύοντας τις υπαρκτές παθογένειες της Τριτοβάθμιας, χωρίς όμως να εξετάσει το ήθος και τους σκοπούς όσων τον χρησιμοποιούσαν. Θα ήμουν άδικος ωστόσο, αν δεν μνημόνευα το επιστημονικό ήθος του Βερέμη και την πραότητά του για θέματα της αρμοδιότητάς του. Αυτά μπορεί κάθε μη ειδικός να διαπιστώσει στη σειρά 1821-SKY που αποτελεί μέχρι σήμερα (3/2021) την πιο έγκυρη και άρτια οπτικοακουστική παρουσίαση του ’21.